- Grado patefono galvutės.

Garsaus JAV gamintojo išskirtines Grado patefono galvutes rasit mūsų salone.

Grado patefonų galvutėse, taip vadinamo "Skin Effect" panaikinimui, naudojama OTL (Optimized Transmission Line Stylus/Cantilever) konstrukcija, kur sujungimuose tarp adatos ir kronšteino, kronšteino ir magneto ir kt., maksimaliai sumažinti parazitiniai rezonansai. Galvutės adatą laikančio kronšteino sudedamosios dalys pagamintos iš skirtingų metalo lydinių, naudojant tuščiavidures arba vientisas dalis. Dalys sujungtos specialiomis dempferuojančiom medžiagom, o visa konstrukcija papildomai padengta patentuota firmine medžiaga, absorbuojančia parazitinius visos sistemos rezonansus.
Grado galvučių signalo generavimo sistemos yra net 17% lengvesnės nei kitų gamintojų, o šios mechaninės sistemos lengvumas yra vienas pagrindinių faktorių kuris lemia garso kokybę. Tai pasiekta visa eile įdiegtų netradicinių sprendimų. Vienas jų, "Pivoted Fixed Axial Stylus-Generator module" technologija.
Dažniausiai galvutėse adatos kronšteinas montuojamas per gumos tarpinę, kuri jį ir laiko. Grado modeliuose visa OTL sistemos dalis pritvirtinta ant stabilios ašies, o kronšteino gale sumontuoti elementai, galintys laisvai judėti tarp magneto ir ričių. Šie elementai virpėdami sukuria labai gerai subalansuotą srautą, todėl galima naudoti rites su mažesniu skaičiumi apvijų, kas labai sumažino sistemos masę bei panaikino perteklinį magnetinį lauką. Tokia sistema pasižymi dar ir gerokai didesniu mechaniniu tiesiškumu. Papildomai palengvinta ir adatos masė, todėl generuojama mažiau iškraipymų ir yra mažiau "drožiamos" plokštelės.